Anneke Grönloh

Dakoyria

Je kon het wel zien aankomen; tóch dat je
ervan schrok Anneke Grönloh overleden,
ook jóuw tieneridool en best een fikse schok

Natuurlijk zong ook jij haar Brandend zand
en Paradiso mee Het kenmerkt een bepaalde
tijd, alweer zo lang geleê

In het gelukkige bezit van een gekleurd
transistortje luisterde ik op mijn slaapkamer
naar de collega's die er nu nóg wel zijn...

Een hitkrant kocht je toendertijd, je wilde
nauwkeurig meebeleven
Radiopiraten opzoekend, wat al niet!

Een flink stuk blije jeugd gaf het, nu geeft
een tieneridool melancholie en verdriet
De dank is groot voor wat Anneke bood.

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Anneke Grönloh’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.