respect

Peter Paul Doodkorte

wie argumenten zoekt
om respect te hebben
heeft ze niet nodig
als het hart spreekt

wie compassie verlangt
net als geduld, en spijt
krijgt verrassing en vergeving
in de vreugde van respect

wie van het leven houdt
zal bewondering hebben
voor ieder hem en haar
ongeacht kleur of kunne

wie anderen als zichzelf eert
vindt de grootste schat
in de erkenning van waarden
die het leven vrede brengt

wie niet vergeten wil
dat wij allemaal deel zijn
van een en dezelfde familie
weet waarde te verbinden

wie het recht omarmt
dat ieder uniek en gelijk is
smeedt zorg en toewijding
voor en met elkaar

wie in gevoel gebaar en taal
het andere en anders zijn
als voeding ziet voor het hart
is universeel als de Poëzie

tussen volkeren en naties
onder en bij ons mensen
is respect voor elkaar
de basis van ons zijn

geef daarom de ander
wat jij voor jezelf vraagt
heel gewoon eigenlijk
een beetje meer respect

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Geschreven naar aanleiding van het overlijden van Aretha Louise Fanklin (Memphis (Tennessee), 25 maart 1942 - Detroit (Michigan), 16 augustus 2018). Zij is de nummer 1 op de ranglijst van 100 beste Amerikaanse gospel-, soul- en r&b-zangers (m/v) aller tijden (Rolling Stone). Haar bekendste en grootste hit was het nummer RESPECT.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘respect’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.