INLOGGEN
«»

De mythe van salsa


de mythe van salsa


ik zag passen dansen
hoge hakjes klakken
voelde de zwiep van de
salsa diep in mijn lijf

jij met je temperament
maakte een vent van mij
resoluut en doortastend
ook teder en afwachtend

na eindeloos draaien
verraadden je ogen de finale
waarin spanning was opgebouwd
vol liefde kleurend als goud

in volledige overgave
keerde jij naar binnen
ik begeleidde en verdronk
in je ogen toen wij samen gingen

omdat geven en nemen
in balans was gedanst accentueerde
dat schoonheid het applaus gaf de
mythe van salsa nog extra glans


wil melker
05/05/2018
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De mythe van salsa’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.