INLOGGEN
«»

Wij zijn droevige mannen

Wij zijn droevige mannen

Wij zijn droevige mannen
We luisteren naar droevige muziek
Want daar houden we van
Muziek die past bij het gevoel
Van vallende bladeren
Je hebt een overschot aan
Weemoed en nostalgie in je donder
De liedjes gaan bijna altijd
Over mannen met veel verdriet
Ze zijn eenzaam want alleen
Of ongelukkig in gezelschap
Ze hebben natuurlijk problemen
Meestal met zichzelf
Of met de wereld om zich heen
We luisteren ook naar liedjes
Van oude wijze mannen
Want die hebben het leven door
En de conclusies zijn niet zo fraai

Wij zijn de vertegenwoordigers
Van de melancholie diep binnenin
Pijnlijk en prachtig
Troostend en hartverscheurend
Ja wij begrijpen elkaar
Geen vrolijke polonaise voor ons
Alsjeblieft niet zeg
Geen platvloers amusement
Geen lach zonder traan
De clown schaterlacht
Net even iets te luid
Er zit waanzin in zijn lach
En tranen in zijn ogen
We zingen gewoon verder
Over het leven en de liefde
Over de seizoenen in je hoofd
De onvermijdelijke dood
Het was nooit echt onze tijd
Maar vandaag even wel

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-10-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Wij zijn droevige mannen’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.