INLOGGEN
«»

De muzikant speelt de blues

De muzikant bespeelt mijn diepste
gevoelens. De trompettist tilt mij
op uit de mist. Op de tonen
van een blues song raakt het
mijn snaren; worden mijn
laatste zorgen uitgewist.

Is de trompettist een bedrieger?
Een illusionist die mij straks
terugplaatst op dat schip in
de mist. Een eenling zonder
fanfare, die zich in zijn
doelstelling heeft vergist.

De muzikant lijkt het niet
te deren. Zijn muziek klinkt
op bij volle maan. Het koperwerk
doet musiceren; ziet iedere
eenling in zijn blauwe zielen-
strijd staan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De muzikant speelt de blues’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.