Kleine violist

Willem Bernardus Tijssen

Kleine violist tussen
het bladergroen.
een muzikale verbeelding
voor een nieuw lenteseizoen.

Zuivere tonen klinken op
van het snarenspel.
Een strijkstok tokkelt
tonen. Iedere snaar binnen
menig kwartmaats tel.

Kleine violist tussen de
voorjaarsdromen.
Laat wat tussen het groen
zal ontwaken opnieuw zijn
dromen dromen.

Kleine violist tussen het
bladergroen.
Keer weer naar ons en laat
ons opnieuw ons leven doen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-03-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Kleine violist’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.