Muziek

Dolf de Jong



Als de muziek weerklinkt
en een alt of tenor dan zingt
en de vogels fluiten
in de bomen buiten.

Als de klarinetten
hun tonen zetten
gelijk met het hoorngeschal
en de echo`s weerklinken vanuit het dal

Als de violen vibreren
daar de violisten musiceren
in een groot orkest
hoor ik dit aan zonder enig protest.

als ik piano`s hoor pingelen
de triangels hoor tingelen
en muziekanten zie gaan
blijf ik aandachtig luisterend staan.

Om mij intens te amuseren
en de tonen vol emotie te absorberen
daar muziek in ons leven
ons voor het genot is gegeven
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dolf de Jong (Actief sinds: 26-12-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Muziek’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.