INLOGGEN
«»

Poort der muziek

De noten, betoverd door de magie van de noten.
Zo romantisch als de piano klinkt.
Zo dramatisch als de viool is.
Zo hartverscheurend de gitaar is.
Zo goddelijk de harb.
Hoe open je de poort der muziek.
Zullen ze me horen, belt, neemt er iemand op.
Gevoel wil iets vertellen.
Gevoel gaat dieper.
Gevoel wilt hardop spreken.
Zijn verhaal vertellen.
Blaas, blaas, lucht het hart.
Klinkt het vals.
Blaas, blaas, tot je de juiste toon haalt.
Noten lezen, eerst spelen.
Leer het instrument kennen.
Wat zijn de klanken, waar leidt het instrument me heen.
Leer de noten kennen.
Componeer een lied.
Zodra je begint met spelen,
de liefde vind of niet.
Het koude hart, wat warm is.
Een goddelijke betovering.



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Verkruissen
Actief sinds: 08-05-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Poort der muziek’ van Verkruissen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.