INLOGGEN
«»

Fado saudade

Een fado meeslepend en zacht
als een heimwee naar een
voorbije nacht. Een zeurend
leven in gevoel; onbestemd
en zonder doel. De voortlevende
geest die de tekens van de
saudade leest.

Levensverdriet in heimwee
naar historie, dat nog bitter
mee neuriet met de muzikale
glorie van een fado na een
feest dat meeslepend is
als een bondgenoot van een
weemoedig geest.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-10-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Fado saudade’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.