INLOGGEN
«»

Elvis Presley

Nu, negendertig jaar geleden is op tweeenveertige
Jarige leeftijd een van de grootste Amerikaanse
Popartiesten uit de geschiedenis overleden.
Een rocker van glamour en statuur die de wereld
Verwende met ruige rock and roll en ballads zoet
En puur.

Een heupwiegende performer die nog voor
De Beatles in de popmuziek excelleerde;
En tot aan zijn dood op 16 augustus 1977
Met uitzonderlijke evergreens presteerde.

Ook in zijn laatste jaren bleef hij
Heupwiegend zwaarwichtiger voor zijn
Publiek optreden; scoorde hij grote hits
Die nog nagalmen in het heden.

Wie was er niet opeens 'eenzaam in de nacht'
Na zijn overlijden te Memphis, Tennessee zo
Onverwacht. ' Het huilen van zijn fans in de
kerkkapel' bij het lot van het 'gettokind'
Die maatschappelijke rebel.

Ook Elvis Presley was zo'n beat nozem van een
Nieuwe generatie die de jaren vijftig vergulde
Met zijn eigen gratie. Origineel bleef hij en
Onovertroffen en nu nog steeds blijft men de
Muziek van de enige blanke soul zanger afstoffen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Elvis Presley’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.