INLOGGEN
«»

de zangeres is rood

gitaren krijsen stille dood
het bloed
droop langs haar pols
met scherf gesneden
gapend rood
verliet haar vingers
als van schuld ontbloot


de zangeres verzielt het lied
haar hese stem verbiedt
gesteund door orgelklank
de stank van oorlog
in dit land
zing mee zing mee
verbrandt verbrand
de stank van oorlog
in dit land


gitaren krijsen stille dood
het polsendikke bloed
verbrandend in de stank
van oorlog in dit land
zing mee zing mee
de zangeres is rood
haar lied gaat dood
zing mee zing mee

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘de zangeres is rood’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.