INLOGGEN
«»

NIET VOOR DE POES.

NIET VOOR DE POES

( Gaat u mij betichten van vermeende dubbelzinnigheid,
Dan ligt dat geheel aan u, want ikzelf ben 1 brok naïviteit.)

Als hulpje in oom's viszaak als schuchter jongetje,
Vroeg een dame, " Heeft u iets voor mijn poes ? "
En enthousiast vroeg ik pardoes,
" Wat dacht u van een lekker tongetje? "

Van mij geen enkel kwaad bewust,
Werd die mevrouw toen kwaad en rood
En ik dacht: je gaat toch hier niet dood,
Omdat je poes geen tongetje lust !

De dame vond dit echt geen lolletje,
Dus was zeer zeker niet blij
En haalde toen mijn oom erbij,
Die zei:" Hij bedoelt een scholletje ".

Ik heb daar ontzettend van gebaald,
Ik voelde me miskend
En mijn oom gaf mij geen cent.
Zo werd voor mij de vis dus duur betaald.

De moraal, die kunt u wel verzinnen:
Vraag gewoon wat voor de hond, da's niet voor de poes,
Maar eigenlijk een ordinaire smoes,
Waarvan thuis uw poes spontaan gaat spinnen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Cock van den Berg
Actief sinds: 29-10-2020Informatie bij het gedicht:

Zoals in vele van mijn gedichten hou ik van het spelen met de Nederlandse taal. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘NIET VOOR DE POES.’ van Cock van den Berg zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.