INLOGGEN
«»

Die keurige, geciviliseerde heer

Die keurige, geciviliseerde meneer verandert
zomaar in no time voor mij in een onverzorgde,
ongelikte beer!

Later, als ik alleen ben, kan ik flink lachen om
het contrast
Ik geniet daarvan, ervaar het niet als een last

Hij blijft toch hij al vergat hij vandaag het scheer-
apparaat Ik zag een uiterst vale jeans en een
oude coat die wel naadloos past

De aantrekkelijkheid zit 'm vooral in zijn jeugd
Of hij dat zelf beseft, die beschikt over veel deugd?
Die oude dame, die wel zijn oma kon zijn,

flirt lichtjes Hij die boud beweert: Ik heb een vriendin!
Wat eraan ontbreekt is te verwachten vinnig venijn.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Die keurige, geciviliseerde heer’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.