GEWETEN PLAAGT

Han Messie

Geestelijke gedichten schrijven
is iets waartoe ik me gedreven voel

al pennend en tikkend
heb ik de gedachte
dar vele mensen mijn werk
kwezelachtig zullen vinden
schijnheilig vroom

daarbij geef ik me er rekenschap van
dat ik ondanks mijn braaf schrijven
in wezen een Satansknecht ben

dat de lezers hiervan
het tot zich door laten dringen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘GEWETEN PLAAGT’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.