INLOGGEN
«»

De weldoener

De weldoener

Ik kwam een weldoener tegen

Hij zegt
Ik ga jou helpen
Ik ga er alles aan doen
Om jou gelukkig te maken
Je mooiste dag is aangebroken
Fijn hè
Wat dankbaar zul jij zijn

Ik zeg
Ja, dat kan wel zo zijn
Maar hoe wil je dat doen
Hoe krijg je dat voor elkaar
Vertel me je plan

De weldoener zegt
Hier komt het
Ik geef je een fortuin
Zo ontzettend veel geld
Dat je voortaan
Alles kunt kopen wat je wilt
Hoe mooi is dat

Ik zeg
Nee bedankt hoor
Dat sla ik toch af
Immers
Hij die alles heeft
Is met niets meer blij

De weldoener zegt
Ik maak je machtig
En wereldberoemd
Iedereen zal je aanbidden
En van je houden
Je zal regeren
Over mens en maatschappij

Ik zeg
Nee hoor
Ook dat sla ik af
Het is vreselijk
Op eenzame hoogte
Alleen aan de top
Ik sta zoveel liever
Onder gewone mensen
Als een gelijke
Liever de kantlijn
Dan het middelpunt

De weldoener zegt
Maar wat wil je dan
Jij ondankbare hond
Hoe durf je
Mijn gulheid af te slaan
Mijn goedheid te negeren
Denk toch ook eens
Aan mijn reputatie

Ik zeg
Nou goed
Wat ik wel wil
Beste weldoener
Wat je voor mij kunt doen
Is nu weggaan
Laat mij gewoon met rust
En alleen in de woestijn
Ik ben wie ik ben
Jouw wereld
Is mijn wereld niet
En zal het ook nooit zijn
Kom niet meer terug

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-09-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De weldoener’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.