INLOGGEN
«»

wie zij de volle lagen geeft

regen sluiert
sluimert soms
vlaagt tot druppels
die ons plagen

het is geen
miezeren, dat doet
de wispelturigheid
van wind tekort

haar speelsheid
wordt dan opgeschort
zij is geen traag en vaag
neervlijend element

zij draagt de druppels
met een tedere hand
wikt en weegt wie
zij de volle lagen geeft

het spel van schuilen
en ontwijken heeft
de mens geleerd, waarom
voelt nattigheid dan zo verkeerd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘wie zij de volle lagen geeft’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.