Moederdag

Zywa

Er staat nogal wat wind
de vrouw op de hoek trekt haar hondje mee

Ze komt alweer terug
verder een lege straat, nog geen bezoek

De kinderen bellen niet
dat hoeft ook niet, als ze komen

voor de gezelligheid, het niet te druk hebben
En het heeft geen zin

om daar iets van te zeggen
Misschien zijn ze onderweg

Als ik maar niets vergeten ben
De koekjes staan klaar

de gordijnen zijn gewassen
er zit geen vlek op mijn jurk

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-07-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

Naar Marcel van Roosmalen in nrc.next op 15 mei 2017 // Bundel 'Waartussen'

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Moederdag’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.