DAGMOEDER (moederdag)

Rebelle van Reymerswael, schrijfgek tussen aanhalingstekens

Mijn ma Fien,
was een echte boerentrien.
Dat kon ook niet anders want,
haar wortels lagen op het platteland.

Wij,
hadden een boerderij.
Ik bedoel,
een gezellige beestenboel,
vol vertier,
met ma als gezelligheidsdier.

Soms luisterden wij niet naar haar.
Dan waren de rapen gaar.
En als ze zich dan over je uitliet,
veranderde je hoofd vanzelf in een rooie biet.
Ook pa las zij de les haarfijn.
Die lachte dan als een boer met kiespijn.

Al kwekkend leidde ze toch maar mooi,
de hele krooi.
Het was er eentje!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-05-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Rebelle van Reymerswael, schrijfgek tussen aanhalingstekens (Actief sinds: 04-02-2019)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘DAGMOEDER (moederdag)’ van Rebelle van Reymerswael, schrijfgek tussen aanhalingstekens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.