Moeder

Arno Hovens

Moeder

Negen maanden kon ik in jouw opgroeien
en tot ware wasdom uitbloeien.
Dag voor dag ontvouwde zich mijn lichaam
voor jouw slapeloze nachten piekerend over mijn naam.
Jouw lichaams huishouding helemaal op hol
figuurlijk stond jij helemaal bol.
Benieuwd dat ik was naar mijn eigen leven
dat mij door jouw was gegeven.
Moeder door jouw aanschouwde ik het levenslicht
je innerlijke belemmering is voor mijn drang gezwicht.
Jij nam mij als eerste in je armen
en ik deed jouw hart verwarmen.
Op groeien tot een volwaardig mens
is voor iedere moeder haar liefste wens.
Alle liefde en genegenheid zal ze mij geven
de steun en toeverlaat in mijn leven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-05-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Arno Hovens (Actief sinds: 24-09-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Moeder’ van Arno Hovens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.