INLOGGEN
«»

Voor alle gekwetste moeders

Een ding weet je zeker
als je ooit moeder wordt
dat je kind je eens zal kwetsen.
Bedoeld of onbedoeld
trapt je kind je op je hart
zonder echt te weten
hoeveel pijn het je doet.
In een ongunstig geval
wordt het nog verergerd
door iemand die niet weet
wat dat met jou als moeder doet.
Ook dat zit er ooit eens in
maar het kan niet erger worden
dan dat iemand dat misbruikt
juist om jou te kwetsen.
Dat doet niet alleen zeer
maar is ook verfoeilijk slecht.
Maar nog toon je begrip
want ook diegene is ooit
kind geweest van een moeder.
Alleen al voor het kleinste leed
als moeder jou zo aangedaan
verdien je niet alleen op moederdag
maar iedere dag opnieuw
de allergrootste pluim
die er bestaat en de hoop
dat ooit je kind er achterkomt
wat je ervoor hebt doorstaan.
Spijt heeft tot en met
maar jij het snel vergeeft.
Omdat je nu eenmaal moeder bent
en dus altijd voor je kind
alleen maar grenzeloze liefde kent.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-05-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Kupidootje
Actief sinds: 08-05-2015Informatie bij het gedicht:

Voor mijn liefste omdat ik weet hoeveel pijn ze hiervan heeft Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Voor alle gekwetste moeders’ van Kupidootje zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.