INLOGGEN
«»

Vroegere Moederdagen

 Het leven heeft je getekend
 Papa’s dood kon je niet verdragen
 Daar had je niet op gerekend

 Je geest is met hem meegegaan
 Alleen je lichaam is nog aanwezig
 Ouderdom heeft je ingehaald

 Ik heb je net naar bed gebracht
 Je uitgekleed en gewassen
 De weg naar het toilet was te ver

 Nu zit je te huilen
 Als een klein kind
 Je te schamen

 Ik denk aan vroegere Moederdagen
 Toen je mij zat te plagen
 Mij hebt omgekleed en gewassen

 Dieper gaan mijn gedachten
 Ik mis mijn lieve moeder
 Die altijd zoveel lachten

 De rollen zijn nu omgedraaid
 Ik zorg nu voor jou
 Wat ik niet alleen als plicht beschouw

 Al had ik je liever anders gehad
 Op deze mooie Moederdag
 Doe ik het omdat ik van je hou

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Britta Nijhuis
Actief sinds: 12-03-2014Informatie bij het gedicht:

liefde die een moeder geeft, kunnen wij later teruggeven Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vroegere Moederdagen’ van Britta Nijhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.