INLOGGEN
«»

SYBINE

Meisje
zeer begaafd en geliefd
met grote belofte
voor sterke toekomst

voor ons stervelingen
oneindig WAAROM

hoe kon Gods boze vijand
de satan jou overgeven
aan iemand vol kwade wil?

een opbloeiend kinderleven
moest onrechtvaardig
en wreed eindigen

met krachtige gebeden
werd je begeleid
naar het Leven hierna
dat altijd voort duurt

sterk geloof
mateloze genade
men bad zelfs
voor jouw moordenaar

ondanks je korte leven
op deze aarde
brengen bewaarde papieren
en een hartroerend boek
woorden die blijven spreken
vermanen en opbeuren

betreurd en bewonderd kind
de klank van jouw naam
doet me aangenaam denken
aan een stralend hemellichaam
dat zijn zegen uitstrooit
over een duistere wereld
zie vanuit de Eeuwigheid
hoe je wezen rond blijft reizen
bij diep denkende mensen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 28-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

De 13- jarige Sybine Jansons uit Maarn werd op 19 Januari ontvoerd en vermoord. Op 24 Februari van dat jaar werd haar lichaam gevonden in een kanaal bij Breukelen. Een pienter meisje van tweede klas gymnasium, met gelovige en nobele aard, verloor zeer wreed en ontijdig haar leven. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘SYBINE’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.