Rechtzaak

Ron Dietvorst

Van het hoge voorhoofd
van de rechtskundig raadsman
parelden druppels angstzweet
hij oogde als ware hij verdoofd

de druppels smoezelen de onleesbare letters
die er uit wanhopige en ijdele hoop
werden neergepend in het vertoogschrift
bundels sofisterij versus gewaande ketters.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-01-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ron Dietvorst (Actief sinds: 18-05-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Rechtzaak’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.