INLOGGEN
«»

Nooit

Ik ben moe, dacht de aanstichter
van al die aanslagen
en nog steeds heb ik vragen
zullen we ooit wel slagen?

neen, is het antwoord
een aanslag of een huurmoord
in opdracht van
een persoon die is in de ban

van arbitraire theosofische dogma's
het verwerpelijkst is een bloedplas
op grond van óns, ooit zwaar bevochten
waarvoor we ons in allerlei bochten wrochten

het zal nimmer slagen
wij zullen nooit versagen
terug kunnen we de tijd niet zetten
maar we zullen de zaken wel rechtzetten.



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-01-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ron Dietvorst
Actief sinds: 18-05-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Nooit’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.