BENAUWDE ZETEL

Han Messie

Een geschiedenis
ongeloofwaardig
zwaar _ toch lachwekkend
doch bovenal WAAR

drie Russische jongemannen
overvallen verlangend naar buit
het huis van een rijke dame
eisen al haar dure spullen
maar zij toont kranig verzet
gooit de gewapende overvaller plat
zit heersend bovenop hem
jaagt beide handlangers angst aan
die onmiddellijk verdwijnen

de zware strijdvaardige vrouw
ruim twee maal zo oud
als de twintigjarige boef
houdt hem een uur lang onder zich

de verslagen rover
ligt neergedrukt door kuise billen
geklemd tussen dwingende dijen
haalt moeizaam hortend adem
honderdtwintig kilogram belemmert
bijna de lucht voor het leven

tenslotte komt de dochter thuis
ziet haar moeder schrijlings geknield
over een zielig radeloos kereltje
belt haastig de ambtenaren
van beveiliging op

de ongelukkige misdadiger
wiens ledematen pijnlijk gezwollen zijn
moet zijn ondervragers verklaren
hoe hij wonderlijk vernederd werd
onder sterk vrouwelijk gewicht.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

In de maand Juni van het jaar 2005 speelde dit zeer ongewone, maar heuse geval zich in de Russische stad Oeljanowsk af.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘BENAUWDE ZETEL’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.