INLOGGEN
«»

Een lieve crimineel

Een lieve crimineel

Hij is een lieve crimineel
Als hij ergens inbreekt
Gaat hij er nooit gelijk vandoor
Met het geld en de sieraden
Nee hoor
Eerst kijkt hij of de huisdieren
Voldoende te eten en te drinken hebben
En aait hij ze tot ze rustig zijn
Want de meeste honden en katten
Hebben het niet zo op inbrekers

Als de kinderen wakker worden
Van het gerommel in huis
En uit bed komen gekropen
Terwijl hij net bezig is
De kluis te kraken
Brengt hij ze eerst
Weer liefdevol naar bed
En leest ze heel geduldig
Een verhaaltje voor
Tot ze weer lekker indommelen
En hij weer aan de slag kan

Als hij iemand in elkaar slaat
Legt hij de persoon in kwestie
Van te voren rustig uit
Waarom hij dit gaat doen
Wat de beweegredenen zijn
En dat hij er zelf ook
Behoorlijk tegenop ziet
Om het te moeten doen

De politie pakt hem regelmatig op
Na weer een ernstig misdrijf
Hij belooft dan altijd plechtig
En vol berouw
Dat hij het niet meer zal doen
In ieder geval niet
Tot de volgende keer
De agenten krijgen
Tranen in de ogen van hem
En laten hem telkens gaan
Want het is zo'n lieve jongen

Het is niet makkelijk
Als het slecht zijn
Je roeping is
En je ware talent
Vooral niet
Als je best sympathiek bent
Maar aan de andere kant
Hebben we allemaal niet wat ?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een lieve crimineel’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.