Joran

dichterbij

een leven zo jong nog
totaal verwoest
drugs, drank en gokverslaving
werden hem fataal

de schreeuw om aandacht
bracht hem op het verkeerde pad
tot hij de hand sloeg
aan onschuldig vakantieplezier

criminialiteit kreeg hem
volledig in zijn macht
waarbij ontsnappen
niet meer mogelijk was

nu staat zijn leven
in het teken van gevangenschap
opgesloten tussen rioolratten
zijn dagen slijtend, doelloos

de toekomst van een kind
onbezonnen en geestesziek
opgeofferd aan te grote vrijheid
het begin van uitzichtloosheid

harten huilen
ontroostbaar verdriet
door machteloosheid overspoeld
krijgen onschuldig, levenslang

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

dichterbij (Actief sinds: 08-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Joran’ van dichterbij zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.