INLOGGEN
«»

Heilig water

Vanochtend heb ik het spiegelende water
Van drijvende en gezonken restanten ontdaan
Gebruind plastic, blikjes, karton, winkeltassen
Condooms, piepschuim, bindmateriaal
Bakjes, halfvergaan textiel, vuilniszakken

Voorbijgangers reageren op verschillende manieren
De een steekt zijn duim omhoog
Een ander vervloekt die asociale buurtbewoners
De meesten doen toch alsof ze mij niet zien

Tot op de bodem reikend met mijn grijphaak
Voel ik mij een verlengstuk van alle
Planten en zwemmende dieren in de oceaan

Zolang het water niet heilig is verklaard
Of er een dreigend monster in verblijft
Vind men het doodnormaal, dat onze
Afgedankte koopwaar in het water drijft


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Valentijn
Actief sinds: 28-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Heilig water’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.