Afslag naar de hel

Zywa

In de berm van de snelweg
staat een vrouw, ik ken haar
Ze lijkt op mij, op het gezicht
naast me in de zijruit

Ze komt dichterbij en ze buigt zich
voorover naar mijn knipperlicht
In het donker achter mijn stuur
breekt het zweet me uit

'Jongen, wat doe je hier?
Ik draai me om in mijn graf
van al mijn zorgen
om jou'

Mama, ik ga hard werken
en dan word ik rijk
'Och jongen, weet je het dan niet?
Dit is de weg naar de hel

Op jouw reis door dorre armoe
van de woestijn naar de bron
ben je verdwaald, je sloeg af
naar de hel'

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-10-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

"The Road to Hell - Part 1" ("De weg naar de hel - deel 1", Chris Rea, 1989, album "The Road to Hell") --- Bundels "Het drama" en "Handreiking"

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Afslag naar de hel’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.