Een zee op het strand

Lucina Ludwig-Ligtenberg

Een zee van lijken
op het strand
en in het water
spreid zich langzaam
over het hete zand

De verbleekten botten
spoken op de bodem
van de eens kleurrijke
ondiepe oceaan

De vergeten lichamen
bakken in de zon
zijn gelopen
in de pruttelende soep

Op de korrels
levenloos in het blauw
liggen de skeletten
met gaten

Het calcium lost
zich langzaam op
en probeert
de vluchtende kleuren
te volgen

Vroeger was alles beter
bont en levendig
was het rif
totdat zij kwamen

Het boeide hun niet
dat zij namen
dat zij vernietigden
dat hun verbruik
het leven kostte

Dat de lijkjes stapelden
stierven in grote getalen
door de hitte van hel
gebracht door die die kwamen

De naderende dood
bracht met zich mee
spetterende destructie
en een zee op het strand

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 31-08-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lucina Ludwig-Ligtenberg (Actief sinds: 31-08-2022)

Informatie bij het gedicht

De Gili eilanden in Indonesië liggen vol met dood koraal. Algen leven in de gaten van koraal en maken de benodigde voedingsstoffen aan (zij geven koraal ook hun kleur). Deze algensoort is extreem gevoelig voor hun leefomgeving. Klimaatopwarming is fataal voor hun, maar ook bijv. zonnencreme doodt hun. Mensen vernietigen langzaam de oceaan...

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een zee op het strand’ van Lucina Ludwig-Ligtenberg zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.