INLOGGEN
«»

Schoon&Groen

In het halfduister van de morgen
Sluipt de groene ridder uit zijn slaapplaats
Hij is gewapend met haak en schepnet
Om het vullesmonster te verslaan

Langs de schaamte voor het afval
Schuimt hij de draskanten af
Speurt naar drijvende objecten, intact of bijna vergaan
Uit het oog verloren restanten van ons consumptief bestaan

Petflessen, plastic tassen en een kartonnen doos
Trachten nog dobberend weg te zwemmen
Piepschuimbrokken, ontsnappen ternauwernood
Ook het aluminium folie probeert zich te verzetten

Zijn vangst is echter opzienbarend groot
Bierblikjes, skateboards, fietswrakken
Doppen, margarinekuipjes, plastic zakken
Snoeppapiertjes, take-awaykarton, hompen brood

Inmiddels glimlacht het water en kabbelt dankbaar
De futen gaan onbekommerd kopje onder
De meerkoeten, zwanen en ganzen zijn het eens met elkaar
Zonder al dat menselijk zwerfvuil is hun leven veel gezonder







Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-01-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Valentijn
Actief sinds: 28-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Schoon&Groen’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.