INLOGGEN
«»

ARTHUR

Lambiks broer leeft in Afrika 's oerwoud
gelijk mensaap, kan vliegen dankzij voeding
uit een weidse wonderplant, heeft zijn woning
in een boomnest, als door adelaars gebouwd.

Omdat er niets dan fruit en zaad wordt gekauwd,
spreekt hij mensen- en vogelklankmengeling.
De gewezen Belg voelt soms hunkering
naar het Vlaamse bier, dat glanst vol lokkend goud.

Toch wil de man in de wildernis blijven,
draagt zorg voor een jonge negervrouw;
stamgenoten trachten haar te verdrijven.

Maar zij krijgt de troon bij het tempelgebouw.
De ruige, blanke held laat zich inlijven:
wachter van de koningin, voor altijd trouw.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Arthur is een broer van Lambik. Hij komt voor in het verhaal van Suske en Wiske en de Vliegende Aap. Lambik, de grote vriend van Suske en Wiske, ontmoet na heel lange tijd zijn broer weer in de wildernis van Afrika. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ARTHUR’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.