INLOGGEN
«»

JEROM

De reus vol zachtzinnig, bezonnen gemoed
wil Suske en Wiske bij zorgen bijstaan,
kan dikwijls strubbeling met scherts weerstaan,
maar vecht tegen geweldenaars verwoed.

Zijn geest toont kalme, overdachte moed,
doet lichaamskracht soepel en ontembaar gaan.
De bolle borstkas mag vijanden verslaan,
geeft adem, die zich wild duwend voortspoedt.

De geweldige man blijft bescheiden
na grote overwinning, heeft een hoofd,
waarin twee levens elkaar belijden:

Brein van de oermens, dat strijdplannen stooft,
denkwijze der Griekse wijsgeren, beiden
worden door de lezers vreugdevol geloofd.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘JEROM’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.