INLOGGEN
«»

PROFESSOR BARABAS

De fijn gebouwde man
met een sierlijk wit baardje
streeft in zijn werkruimtes
het wonder der wetenschap na
vindt vernuftige dingen uit
dankzij eenzelvig leven

toch ontmoet hij dikwijls
de wenkende buitenwereld
helpt vele mensen
als geliefde onderwijzer
der uitdagende geheimen
van ingewikkelde aard
bestrijdt koelbloedig gevaren
verwint deze geweldloos
dankzij vorsend brein
dat soms banden heeft
met buitenaardse krachten

de hooggeleerde heer
blijft nederig en bescheiden
wegwijzer en steunzuil
bij belevenissen
van Suske en Wiske

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Deze Barabas - niet te verwarren met Barrabas uit de Bijbel- is een wonderbare wetenschapper, die Suske en Wiske bij hun ondernemingen vaak zijn hulp aanbiedt. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘PROFESSOR BARABAS’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.