INLOGGEN
«»

Maan (voor MB)

Ze schittert in het licht der zon
Betoverend sinds het eerste uur
Er was geen groter avontuur
Voordat Apollo's reis begon

Sinds ik haar voor 't eerst zag staan
Verlichtte zij mijn mooiste nachten
Haar koers bepaald door aardse krachten
Het liefste koos zij zelf haar baan

En zo verdween zij uit het zicht
Nu trekt ze aan mijn waterlijnen
Eb in 't hart, in ogen vloed

Maar als ze terugkeert in het licht
Dan hoop ik dat ze weer zal schijnen
In ons meer, het is er goed

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-06-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

BS
Actief sinds: 20-06-2019 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Maan (voor MB)’ van BS zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.