INLOGGEN
«»

Verloren liefde


Het licht dat schittert op je wenkbrauwboog
Streelt je haar en wordt gevangen
In je oog

Je huid van het mooiste parelmoer
Je blik zo nonchalant en stoer

Ik denk terug aan het begin, aan ons grote geheim
Waar n blik van jou volstond, voor het vallen in n zwijm

Je maniertjes, je gezicht oh zo verfijnt
Laat me nog één keer naar je kijken
Voordat je verdwijnt

Lief winterkind, lieve prinses van het ijs,
Je liefde is n hemels paradijs
Lief winterkind, lieve prinses van het ijs
Jou liefde heeft een veel te hoge prijs

Mn beschermengel is aan t vechten met n geest
Nu ik m nodig heb
mis ik m het meest
Hetgeen waar ik zoveel van had verwacht
Heeft me enkel zielepijn gebracht
Ik herinner me het klappen van de zweep
Terwijl ik me ontworstel uit je greep

Hoelang nog moet ik deze marteling doorstaan?
Voordat ik wordt bevrijd en weer kan gaan
Wat het ooit ook was het is nu niets meer waard
Het is gebrandmerkt en is vogelvrij verklaard

Kom je nog één keer naar beneden
van de troon waarop je staat?
Laat me nog één keer je liefde voelen
voor je me verlaat

Lief winterkind, lieve prinses van het ijs,
Dit is dan het einde van de reis
Lief winterkind, lieve prinses van het ijs
Je liefde brengt me niet meer van de wijs

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-03-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Mart S
Actief sinds: 12-03-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Verloren liefde’ van Mart S zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.