één seconde

F.

Één seconde
Dat is de tijdsduur van dat gevoelvolle moment
Kruisend kijk ik je vluchtig aan
Ik hou me koel, maar tegelijkertijd word ik gegrepen
door een hartstochtelijk gevoel
Ogen die glinsteren en een buik die tintelt
Ik weet dat mijn hart niet twijfelt
maar mijn geestvermogen weet niet wat je bedoelt
Hoe weet ik nu of je hetzelfde voelt?
Ik zit vol met vragen
Zou ik de kans wagen?
Is het een gewone blik of heeft het een betekenis?
Voel je zelfs enige verbintenis?

Wanneer je gepasseerd bent
Denk ik na over hoe het kon zijn
een leven vol rozengeur en maneschijn
Ik wil naar je toelopen en je vastpakken
Zelf de stap zetten,
maar ik zit gevangen in netten
Wat zou de rest wel van ons denken
Want van hen mag ik je de liefde niet schenken

Het is een bedrogen droom
Een fantasie die nooit werkelijkheid wordt
Onze ontmoeting was kort en bijzonder
Maar mijn liefde voor jou gaat nog verder

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

F. (Actief sinds: 22-11-2022)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘één seconde’ van F. zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.