Het vrouwelijk parfum

Ron Dietvorst

Je schrijdt statig voorbij in een zoete zucht
atmosfeer verzadigt zich en de ijle lucht
met een koppig weelderig vrouwelijk parfum
boost mijn testosteron tot een maximum

je schoonheid is onomwonden en buiten kijf
met ogen van amber en huid als van wilde olijf
borsten waarover een zuigeling noch een minnaar
enige klachten zouden neerleggen voorwaar

maar je vlood voorbij in schier een zevende haast
en jouw exquise aroma werd met aplomb verwaasd
nu lig ik wakker te tobben en daar is treurnis
wolk je geur in mijn huis dat nu gehuld is in treurnis

kan ik je naar mijn thuis lokken met zinlijke gebaren
zonder van jouw kant enige mitsen en maren
ik zal mij gedragen als een ware cavalier in élégance
bij de gedachten alleen al verzandt ik in trance

ik stuur je nu mijn fraai getooid ros Exuberance
de paden kent hij voert je hierheen voor onze romance
in de balzaal zullen we eerst een sarabande schrijden
dan breng ik je naar het banket en zal mij aan jou wijden

wijl de nacht vordert zullen wij de diepten verkennen
van het liefdesspel en onze zinnen en leden verwennen
je odeur voorvoel ik reeds als een verre gebeurtenis
die boeken zal vullen als één grote liefdesgeschiedenis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ron Dietvorst (Actief sinds: 18-05-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het vrouwelijk parfum’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.