INLOGGEN
«»

Wachten

Wanneer ik je klare blikken schouw
en de shampoo ruik in je haar van acajou
bekruipt me een gevoel trots en trouw
ik neem je mee voor een tochtje in de prauw

ik heb de verre einders reeds in zicht
die we bezoeken bij wassend maanlicht
ik breng je veilig thuis dat is mijn plicht
al ben je nog zo'n parmantig prikkelend wicht

je hebt mijn gemoed gekluisterd
had ik de stem van mijn binnenste geluisterd
en niet gehoord wat je me hebt ingefluisterd
dan was niet mijn denken verduisterd

maar ik zal als een ware ridder wachten
en niet naar jouw maagdom smachten
en al betekent het lange eenzame nachten
zal ik je tot in den treure hoogachten.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-06-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ron Dietvorst
Actief sinds: 18-05-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Wachten’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.