INLOGGEN
«»

Na drie jaar

Zijn zenuwen vibreerden mee
op het tempo van zijn angst
was hij wel op tijd en stond
op de afspraak deze avond?

zijn eerste date in drie jaar!!!
sedert de scheiding altegaar
als een espenblad stond hij te beven en trillen
en moest onbewust rillen

hij had een mooie ruiker bloemen bij
oh, hij hoopte toch zo op een nieuwe bladzij
wending geven aan zijn roerig bestaan
de voorbije ellende eindelijk van de baan?

zijn afspraak kwam eraan gewandeld
over het weidse groene grasveld
ze nam met graagte de bos bloemen aan
en schoof op de parkbank gelijk bij hem aan

zonder enige schroom
het leek wel een droom
ze voerden een lang onomwonden gesprek
zij was opgeruimd en bleek nogal een lachebek

nadien maakte ze een afspraak voor de volgende keer
volgende week alweer
en toen ze wegging gaf ze hem prompt
een volle zoen op zijn mond

hij hupte naar huis door de zachte wind
zo blij als een klein kind
in bed voelde hij gevoelens van verliefdheid maalstromen
en gaf zich over aan de wildste dromen.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-03-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ron Dietvorst
Actief sinds: 18-05-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Na drie jaar’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.