INLOGGEN
«»

Noord-Italiaans meer

Samen met mijn mams zat ik tóen aan een
Noord-Italiaans meer
Vergis je niet, ook dáár wordt het heet, zeer!

We dronken langzaam een lekker koele limoncello
onder enige hoge bomen. Tenen in het water,
heerlijk weg te dromen

Schaars gekleed zaten wij daar in bikini en badpak
Een goed uitziend jongmens die in nieuwsgierigheid
ontstak

Tergend langzaam liep hij op ons, de signora's af
Hij droeg twee felbloeiende rode bloemen
Meer dan een gestameld 'grazie' was er bij ons
niet bij toen hij die aan ons gaf

Hoe oud zou hij eigenlijk zijn? Een jaartje of
twintig en op de versiertour? In Holland dit zó
openlijk nog niet gezien

Een échte conversatie zat er niet in, zelfs geen
begin... Wél bloosden wij beiden In nep-Italiaans
durfden wij niet uit te wijden...


Wát een allerleukste middag! Het hoorde beslist
bij de zinderende zwoelheid, die nog geen
afdoende verlossing gaf.

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Noord-Italiaans meer’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.