INLOGGEN
«»

De vriendschap wat liefde werd .

Een vriendschap wat al sinds hun jeugd een feit was ,
al op de middelbare school op het vmbo in de brugklas.

Deze jongen en dit meisje hadden een super goede band ,
en naast dit alles hield hun band ook fantastisch stand .

Kende elkaar door en door ,
en waren er voor elkaar , want daar zijn vrienden voor .

Op een dag gingen ze hun eigen weg , kozen ze ieder hun eigen pad ,
Hij in Den Haag en zij in Leiden , ieder hun eigen studie in een andere stad .
Toch werd de vriendschap nooit verbroken ,
ook al waren er sommige die altijd zaten te stoken .

Hun vriendschap werd juist hechter ,
en steeds meer groeide ze naar elkaar toe en werd het steeds bevestigd , hun band werd steeds meer volwassener ook door hun gezamenlijk volwassener wordend proces , ja veel meer als vroeger en nog echter !!

In het weekend zagen ze elkaar altijd , in de week studeerde ze op kamers hun jeugd hadden ze doorgebracht in Maastricht ,
liepen daar samen over de brug , een mooie boot in hun ooghoeken wegvarend uit het zicht .

Daarna de stad in , zij wou nieuwe kleding halen , en ze aten samen een Luikse Wafel ,
en namen plaats in de zon aan een tafel .

Ze hadden een leuke dag achter de rug en gingen nog even nagenieten bij een bankje kijkend naar de zonsondergang ,
wat was dat prachtig die ondergaande zon ,
dat zoiets natuurlijks gebeuren kon .

Ze keken elkaar nog eens aan , en toen gebeurde het , de vonk sloeg over ,
net alsof ze beide harten van elkaar hadden afgenomen , net als een echte rover .

Hij sloeg een arm om haar heen ,
deze situatie waren ze niet gewend ,
want ze hadden elkaar altijd als vrienden gekend .

Tot vandaag die ene prachtige dag ,
Daar in Limburg , in Maastricht hun eigen stad , daar aan de waterkant .
Pakte hij haar hand .

En gaven ze elkaar een zoen ,
en een vriendschapsband werd sinds die dag een relatie .
De dag die ze nooit meer vergaten en waarbij ze nog vaak dachten aan hun eerste kus , die ene speciale datum , met een brede grijns op hun gezicht nadenkend over die tijd nu ze een relatie hebben ja die supermooie dag,
ja toen.
Die ene dag die ze zo weer zouden willen overdoen !!!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-10-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Lesley Biest
Actief sinds: 08-07-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De vriendschap wat liefde werd .’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.