Serafijn

Door: Didymus

Gedurende opkomende zonneschijn
Na het verstoren van de nacht.
Dat, op het bed Serafijn,
Hijgend extase voortbracht.

In de morgen
Een bloot samenzijn,
Waarin wij elkaar bevrijdde van zorgen.
Op het slapeloze bed

Serafijn, dat wij vernoemde
Naar vurige rangen.
Wij die de tijd verdoemde,
Waarin wij elkaar alleen kende
Uit wanhopig verlangen.

Eindelijk liggen wij nu samen
Tussen de lakens, onrein.
Bezingen wij met onze adem
Ons bed, Serafijn.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-09-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Didymus (Actief sinds: 10-09-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Serafijn’ van Didymus zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.