INLOGGEN
«»

De dagen dat hij lief is

Hij is beter dan hij is
dat zie ik beter dan hoe hij is
Hij houdt van mij

Maar avonturen lokken hem
In zijn enthousiasme
maakt hij ze steeds groter

in dwingende verhalen
en och, liefde, wat dat is
maakt hij klein

Ik zie het ook
bij de mannen van mijn vriendinnen
die het wel weten, maar

zich liever vasthouden
aan de aandacht
die ze soms krijgen

op dagen dat hij lief is
en zij zich niet druk hoeven te maken
over wat hij verder zoal doet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-06-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

"Love is just a four-letter word" ("Liefde is maar een schuttingwoord", 1965, Bob Dylan, niet opgenomen), gezongen door Joan Baez (album "Any Day Now", 1968) --- Bundel "Grote Stroom" Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De dagen dat hij lief is’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.