Eerste liefde

Paul Duyvesteyn

links van mij groene bomen
rechts van mij kale bomen
links van mij zomer
rechts van mij herfst

ijlings springt ze over de verschansing

tranen van vreugde
volgen de hun bekende weg
ik loop
ik ren
ik spring
over de verschansing

gearmd wandel ik met haar
we zoeken onze weg
tussen de stellages van reclameaanbiedingen

de zon komt op de zon gaat onder
er is een dag voorbij
de zon komt op
schaduwen doen het gras droog lijken
ik hoor de vogels zingen
ik zie de vogels baden in het gras
de zon
maakt haar dagelijkse ronde
zij gaat onder
er zijn twee dagen voorbij

de bomen zwaaiden haar na

links van mij kale bomen
rechts van mij kale bomen
het is herfst
het is herfst

ik loop gearmd
in gedachten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Eerste liefde’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.