Begrip en respect

Roel van Ekeris

Zorgzaam, behoedzaam en lief.
Zorgvuldigheid betonend zonder grief.
Toegewijd, voorzichtig en waakzaam.
Maak het leven voor elkaar aangenaam.

Aanzien, eerbied en waardering.
Weloverwogen beredenering.
Samenwerken aan levenskwaliteit.
Geduldig zijn, waarin een knelpunt slijt.

Het zijn de wegen van boetseren.
Voor het betere opteren.
Kijk voor je uit en overzie.
In de wereld is al zoveel geruzie.

Begrip en respect in medeleven.
Een wereld waarin niemand is achtergebleven.
Respectvol en menselijkheid.
Samen heb je maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Verblijd elkaar met een lach.
Waar je elkaar vreedzaam kunt aankijken.
Begrip en respect mag blijken.
Geef om elkaar en wees zorgvuldig.
Neem de tijd en wees niet ongeduldig.

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Begrip en respect’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.