INLOGGEN
«»

Het doodlopend huis

Ga je mee naar mijn
doodlopende straat
ze ligt in een stad
in een land en een
planeet die ook dood
lopen en vergeven zijn
van afval en vergif

maar binnen in mijn huis
in de doodlopende straat
is het schoon en warm en
je kunt er eten van een
altijd gedekte tafel vol
met uitgelezen spijzen
en fabelachtige wijnen

ik geef je sappige kip en
vis die nog nasist van de
bakpan gevuld met knoflook
en sjalotten en peterselie
met als bijgerecht tuinbonen
met ham en een ingelegd uitje
en "Le Montrachet" te drinken

wanneer de moede zon gezonken is
en het donker ons omarmt ga ik
naar buiten en haal een emmer
manestralen om ons romantisch
licht te geven wanneer wij onze
moede beenderen in onze bedstee
neerleggen en ons overgeven aan

de nacht en de betoveringen van
de liefde en het liefdesspel en
na verscheidene amoureuze passages
leggen wij ons vermoeid maar blij
in elkanders armen en dromen weg
naar de ochtend toe waar ons een
nieuwe wondere dag zal toelachen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ron Dietvorst
Actief sinds: 18-05-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het doodlopend huis’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.