Blikrichting

Gertjan van der Kraan

Blikrichting

Zie je haar als lichaam
Of als je medemens.
Wat is eigenlijk je wens.
Leeft haar naam
Bij alles wat je doet,
Of is het de drijfveer
Van opzwepend bloed,
Omdat je steeds weer
De buitenkant ziet,
Die je verlangen vult
En haar binnenkant niet.
Door haar angst of geduld
Voor jouw verlangen
Vanwege het begeren.
Doordat jou belangen
Haar lichaam te begeren
De boventoon vormen
Voor jou eigen normen
Van liefde en ‘houden van’
In de relatie vrouw en man.
En niet gewoon samen
Als gelijkwaardig paar
Elkaar tot steun te zijn
Dát maakt de liefde fijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Blikrichting’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.