Berstensvol

Ron Dietvorst

Als we de goede
dingen optellen
hebben we kans
op een prijs

het wordt grijs
en middelmatig als
we gewone dingen
ook meerekenen

op onze verre reis
door het leven hebben
we niet echt slechte
dingen uitgehaald

we zullen dus
moeten leven
met een bestaan
vol middelmatigheid

maar alle liefde die
we hebben ervaren
ontstijgt wel dat gevoel
van de middelmaat

laat het gros onder ons
zich dus gelukkig prijzen
met een modaal leven
berstensvol van de liefde.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ron Dietvorst (Actief sinds: 18-05-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Berstensvol’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.