Liefde is meetbaar

Zywa

Liefde is meetbaar
Als je volwassen bent
is het een duidelijk gevoel

of je liefde krijgt of niet:
groei, bloei en deel je?
Het is een duidelijk gevoel

of je liefde geeft of niet:
verricht je goede daden?
Het hoeft niet persoonlijk te zijn

Doe het voor je favoriete club
voor de stad waar je woont
of voor heel de mensheid --

de aandacht en de zorg
die je geeft voeden ook jouzelf
Intenties zijn niet genoeg

romantische fantasieen evenmin:
ingebeelde liefde is een roes
die je waarneming verdooft

de werkelijkheid vervaagt --
al is het fijn, wie houdt dat vol
lang achtereen dag en nacht?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-11-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

Bundel 'Meer'

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Liefde is meetbaar’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.